Task 1 40% Complete
Task 2 20% Complete
Task 3 60% Complete
Task 4 80% Complete
آی - یو-دی یک وسیله کوچک حاوی مس است که در داخل رحم کار گذاشتهشده و تا ده سال از بارداری پیشگیری میکند. ارائه خدمت این روش توسط پزشک و ماما صورت میگیرد.
مکانیسم عمل آی-یو-دی کاملاً شناختهشده نیست. این وسیله اساساً از Fertilization پیشگیری نموده و ایجاد سقط نمیکند. در حال حاضر مکانیسمهای زیر بهعنوان مکانیسمهای اصلی عمل آی یو دی عنوان میشوند:
اثربخشی آی رودی حدود 99.8 درصد است.
استفاده از IUD در افراد دیابتی نیازمند بررسی خاصی نیست.
با توجه به اطمینان از باردار نبودن، نرمی سرویکس و راحتتر بودن ارائه خدمت، کارگذاری IUD در ۵ روز اول خونریزی قاعدگی توصیه میشود. (خونریزی و درد ناشی از کارگذاری IUD، با خونریزی و درد دوران قاعدگی پوشیده خواهد شد).
کوتاهترین فاصله زمانی ممکن برای آغاز استفاده از IUD، ۶ هفته پس از زایمان طبیعی یا سزارین است. ضمناً شیردهی مانع گذاشتن IUD نبوده و IUD اثری بر شیر مادر ندارد.
پس از سقط یا کورتاژ زیر ۱۲ هفته و بهشرط عفونی نبودن آن، میتوان در 5 روز اول پس از سقط IUD گذاری را انجام داد. در موارد سقط بالای 12 هفته، این کار باید با ۶ هفته تأخیر و پس از بررسیهای لازم توسط متخصصی انجام شود.
IUD را میتوان ۶ هفته پس از زایمان با انجام آزمایش بتا و اطمینان از عدم بارداری کار گذاشت.
اولین مراجعه
در صورت رویارویی با هرکدام از علائم، عارضهها و هشدارها مراجعه به مراکز ارائه خدمت ضروری است.
شایانذکر است:
مراجعههای پیگیری IUD در مراکز ارائه خدمت دودسته بوده و به شرح زیر انجام میشوند:
اگر فرد بخواهد که IUD را زودتر از پایان مدت اثر آن خارج نموده و نیز تمایلی به بارداری نداشته باشد، باید در زمان قاعدگی برای خارج نمودن IUD به مرکز ارائه خدمت مراجعه نموده و پس از خارج نمودن آن بلافاصله از یک روش دیگر پیشگیری از بارداری استفاده نماید. اگر IUD درزمانی غیر از دوران قاعدگی خارج شود، احتمال بارداری وجود داشته و در صورت وجود تماس جنسی در عرض ۱۲۰ ساعت گذشته، (پس از خروج IUD) استفاده از روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری ضرورت دارد.