Task 1 40% Complete
Task 2 20% Complete
Task 3 60% Complete
Task 4 80% Complete
هفتهای ۳-۲ بار حمام کنید (محدودیتی در حمام کردن نیست مگر به توصیه پزشک) از آب ولرم استفاده نمایید چون دمای بالای آب و حمام باعث افزایش درجه حرارت جنین و خستگی و سرگیجه در مادر میشود. به علت بزرگ شدن شکم در ماههای آخر و احتمال به هم خوردن تعادل و سرخوردن و سقوط، از وان استفاده نکنید. مدتزمان حمام کردن طولانی نشود. از سونا بخصوص در سهماهه اول بارداری اجتناب کنید.
به علت مصرف بیشتر مواد غذایی ترش یا شیرین یا تهوع و استفراغ، کمحوصله بودن و خوب مسواک نزدن، محیط دهان مستعد رشد باکتریها و پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه میشود. از نخ دندان و مسواک پس از هر وعده غذایی استفاده شود. در صورت بروز تهوع به دنبال مسواک زدن، میتوانید پس از استفاده از نخ دندان از محلول آب و نمک (سرم شستشو) جهت تمیز کردن دندانها و ماساژ لثه استفاده کنید.
نزدیکی تا زمانی که زن باردار احساس درد و ناراحتی نداشته باشد و ازلحاظ پزشکی هم منعی نداشته باشد مجاز است؛ اما مقاربت از هفته ۳۶ بارداری به بعد توصیه نمیشود. بهترین وضعیت نزدیکی پهلوبهپهلو يا قرار گرفتن زن در بالا است.
درصورتیکه ممنوعیت پزشکی نباشد ورزشهای سبک و کمفشار بسیار مفید هستند که موجب تقویت عضلات، بهبود گردش خون و زایمان آسانتر میشوند. پیادهروی در مسیرهای صاف و مسطح، استفاده از دوچرخههای ثابت خانگی و شنا (راه رفتن در آب، شناور شدن بر سطح آب) و ورزشهای آبی سبک مناسب و ایمن هستند. ورزشهایی که احتمال زمین خوردن یا از دست دادن تعادل در آنها وجود دارد (اسبسواری، ژیمناستیک، دوچرخهسواری، اسکی) گزینههای مناسبی نیستند. در صورت مشاهده سرگیجه، تنگی نفس، ضربان بالای قلب، احساس ضعف و خستگی، درد ناحیه پشت کمر و شکم، خونریزی از واژن، گرم شدن بیشازحد بدن، توقف غیرمعمول حرکات جنین، ورزش را متوقف کنید. گرم کردن بدن پیش از ورزش و خنک کردن بعدازآن را فراموش نکنید. بیشازحد به خود فشار نیاورده و پیش از تمرینات، حین ورزش و پسازآن مقادیر زیادی آب بنوشید.
اجتناب از انجام دو، ورزشهای شکمی رایج شامل بالا بردن مستقیم پاها و برخاستن از وضعیت خوابیده به پشت با پاهای صاف.
اضافهوزن در بارداری به علت جنین، چربی و پروتئین ذخیرهشده، افزایش حجم خون و آب میان بافتی، رحم، مایع آمنیون، جفت و بند ناف و بزرگ شدن پستانها است.
وزن گیری پیوسته و آهسته نشانه یک حاملگی نرمال و سالم است سعی نکنید که رژیم غذایی لاغری داشته باشید زیرا باعث محدودیت در دریافت کالری و مواد مغذی شده و میتواند رشد کودک درون شما را کاهش دهد. تمامی زنان باردار برحسب شرایط بدنی (لاغر - طبیعی - اضافهوزن و چاق) میزان افزایش وزن موردنیاز متفاوتی دارند که بر اساس شاخص جرم بدن (BMI) قبل از بارداری محاسبه میشود.
افزایش وزن در سهماهه اول بارداری آهسته و در حدود ۱/۵ تا ۲ کیلوگرم و در سهماهه دوم و سوم حدود نیم کیلوگرم در هفته است هرگونه تغییر وزن ناگهانی باید گزارش داده شود.