Task 1 40% Complete
Task 2 20% Complete
Task 3 60% Complete
Task 4 80% Complete
شروع تغذیه با شیر مادر طی یک ساعت اول تولد، اولین و حیاتیترین گام برای کاهشی مرگومیر شیرخواران و کودکان است. مطابق آمارهای موجود از ۱۳۶ میلیون تولد نوزاد در سال تقریباً ۴ میلیون از آنها در طول ماه اول عمر میمیرند که حدود ۹۸ درصد از آنها در کشورهای کمتر توسعهیافته و یا فقیر متولد شدهاند. مطالعهای که در سال ۲۰۰۷ انجامشده نشان میدهد که اگر تمام مادران ظرف یک ساعت اول تولد، تغذیه با شیر مادر را شروع و منحصراً شیرخوارشان را تا ۶ ماه از شیر خود تغذیه نمایند، جان ۱ میلیون از ۴ میلیون نوزاد حفظ میشود.
برای اولین بار محققین در منطقه روستایی غنا دریافتند که نوزادانی که تغذیه با شیر مادر را ظرف ساعت اول تولد شروع میکنند، احتمال بقاء آنها در دوره نوزادی بیشتر از نوزادانی است که شیر مادر را بهموقع شروع نمیکنند بهطوریکه نوزادانی که تغذیه با شیر مادر را پس از ۲۴ ساعت اول تولد شروع میکنند احتمال مرگشان نسبت به نوزادانی که شیر مادر را ظرف ساعت اول شروع نمودهاند ۲/۵ برابر بیشتر است.
همچنین در این مطالعه مشخص شد که نوزادانی که با غذاهای کمکی و یا شیری بهجز شیر مادر در ماه اول تغذیهشدهاند احتمال مرگ آنها نسبت به شیرخوارانی که منحصراً با شیر مادر تغذیه میشوند ۴ برابر بیشتر است و درنهایت نتیجهگیری شده است که اگر تغذیه انحصاری با شیر مادر از روز اول تولدش شروع شود از ۱۶ درصد مرگ نوزادان و اگر تغذیه انحصاری با شیر مادر در ساعت اول تولد شروع شود از ۲۲ درصد مرگ در آنها پیشگیری میشود.
شروع بهموقع تغذیه با شیر مادر برای مادر و نوزاد مزایای بسیاری دارد. ازجمله:
یادآور میگردد که پس از زایمان طبیعی و یا سزارین بابی حسی موضعی، تغذیه با شیر مادر را اغلب میتوان بلافاصله شروع نمود. پس از سزارین با بیهوشی عمومی، تغذیه با شیر مادر میتواند ظرف چند ساعت اول بهمحض هشیاری مادر انجام شود.