پس از تولد باید نوزاد بلافاصله روی سینه مادر در تماس پوست باپوست با او قرار گیرد و مادر ظرف یک ساعت پس از زایمان اولین شیردهی را شروع کند و این برای تغذیه نوزاد و پیشگیری از ابتلا او به انواع بیماریها حیاتی است. در اوایل باید شیرخوار در هر وعده از هر دو پستان برحسب میلش تغذیه شود تا تولید شیر برقرار شود. تغذیه انحصاری با شیر مادر یعنی فقط شیر مادر تا ۶ ماهگی برای شیرخوار کافی است و شیر مادر تا پایان ۲ سالگی همراه با غذاهای کمکی باید ادامه یابد. تغذيه انحصاری با شير مادر يعنی فقط شير مادر تا ۶ ماهگی برای شيرخوار کافی است.
ادامهمادران شاغل و یا مادرانی که به دلایل مختلف منجمله احتقان سینه قادر به شیر دادان به فرزند خود نیستند و نوزاد آنها از شیر مادر تغذیه میکند، باید شیر خود را بدوشند و ذخیره کنند. دوشيدن شير پس از هر وعده تغذيه کودک راحتتر است زيرا شير به جريان افتاده است. محل مناسب برای دوشيدن شير، بستگی به موقعيتهای مختلف دارد. برای جمعآوري شير مادر ليوان، فنجان و يا ظرف دهانگشادی را انتخاب و آن را با آب و صابون بشويد. دوشيدن شير با دست ساده و در هر محل قابل اجرا هست. شير دوشيده شده در حرارت اتاق تا ۴ ساعت و در يخچال تا ۴۸ ساعت قابلاستفاده است.
ادامهبعد از زایمان مادر می تواند فرزند خود را با شیر خود و یا شیر خشک تغذیه کنید. از بین این دو انتخاب، تغذیه با شیر مادر دارای مزایایی است که آن را به تغذیه با شیر مادر ارجح میکند. علاوه بر مزایایی که بصورت علمی ثابت شده است، دین اسلام نیز توصیه بر تغذیه نوزاد با شیر مادر دارد و آن را در جمله عبادتها شمارده است. بعنوان مثال مکیدن پستان بلافاصله بعد از تولد توسط نوزاد موجب انقباض رحم و در نتیجه کاهش خونریزی مادر و کاهش کم خونی می شود. همچنین قند خون مادر بهتر کنترل می شود. مادران شیرده در خانه و هنگام مسافرت راحت تر هستند.
ادامه